Kindergrime Workshops

kindergrime workshops

De Spinnekoppen organiseren regelmatig workshops voor kindergrime. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we u een volledig eigen techniek aanleren.

Het doel van onze cursussen is niet u enkele gezichten van buiten te laten leren; we tonen u hoe kindergrime werkt, hoe u bepaalde ideeën op een gezicht kan aanbrengen en hoe kindergrime te benaderen. We tonen u niet enkel hoe een ontwerp te maken, maar ook waarom het werkt.

Na het volgen van onze workshops kan u steunen op een goede en volledige basiskennis, waarmee u door veel te oefenen een eigen stijl kan opbouwen. We geven u ook de nodige kennis mee over wat u mag verwachten tijdens grime-opdrachten; informatie over hygiëne, omgaan met kinderen (en hun ouders!), correct gedrag naar opdrachtgevers toe, en nuttige informatie over zowel de beschikbare grime-merken als alle andere materiaal nodig voor kindergrime.

De Spinnekoppen zijn reeds 19 jaar bezig met kindergrime, we beschikken dan ook over een schat aan praktische kennis die we graag met u delen. Hoe hoger het algemene niveau ligt in kindergrime en in de grimeurs zelf, hoe beter voor iedereen!

Onze workshops duren telkens één volledige dag die is opgedeeld in twee delen. U kan ervoor kiezen om beide delen te volgen (volledige dag) of enkel het beginners-deel (voormiddag). Zie onderstaande informatie voor verdere details.

previous
 • Beginners
 • Volledig
 • Privé
next

Beginners Workshop Kindergrime

Het Beginners-niveau duurt vier uren, ofwel een hele voormiddag. Aan alle deelnemers wordt gevraagd om minstens dit niveau te volgen. Mensen die enkel in dit niveau geïnteresseerd zijn, kunnen vóór de middagpauze naar huis gaan.

De inhoud van deze les is als volgt;

 • Basistechnieken voor sponsen en penselen, materialen en hygiëne.
 • De "theorie" van kindergrime; hoe een tekening op een gezicht te benaderen.
 • Voorbeelden en oefeningen voor meisjesgezichten.
 • Voorbeelden en oefeningen voor dierengezichten.

Elke stap wordt voorzien van uitgebreide uitleg en oefentijd met persoonlijke begeleiding. Met dit deel heeft u een goede basis om aan de slag te gaan met de meest gevraagde gezichten, maar voor een volledige opleiding met een goed begrip van onze werkwijze en technieken dient u ook het middag-deel te volgen.

Groepslessen op Verplaatsing

We kunnen ook naar u toekomen indien u zelf een groep verzamelt van minstens 12 personen. U staat dan zelf in voor de organisatie en het huren van een geschikte lokatie. De prijs per deelnemer zal afhangen van de gewenste niveau's; €50 voor niveau één, €80 voor de volledige opleiding, plus onze verplaatsingskosten. We leveren zelf het materiaal voor de deelnemers.

De prijs per deelnemer is €50, het beginners-niveau duurt vier uren, van 9u tot 13u. Na de lunchpauze gaan we verder met kleurenleer, jongensgezichten en meer gevorderde technieken. Indien u zich inschrijft voor een volledige dag, komt de totale prijs neer op €80.

Wij voorzien zelf alle benodigde schmink-materiaal (Wolfe FX) voor gebruik tijdens de workshop. De deelnemers schminken op elkaar en op oefenhoofden.

De workshops gaan door te Merelbeke. We bezorgen u alle info bij inschrijving.

De eerstvolgende workshop met openstaande plaatsen, gaat door op 15 oktober 2017. Enkel de betaling van het inschrijvingsgeld telt als geldige inschrijving, lees dus onze e-mail, die u ontvangt na het invullen van het onderstaande formulier, aandachtig door als u verzekerd wilt zijn van een plaats.

Als u deze website bezoekt met een smartphone en u wilt inschrijven, stuur ons dan een e-mail met uw volledige naam, de datum dat u wenst deel te nemen en of het voor een halve of volledige dag is, en uw gsm-nummer.


kindergrime workshop formulier


Volledige Workshop Kindergrime

Voor een complete opleiding en een volledig begrip van onze technieken en werkwijze, kan u best de hele dag deelnemen. Onze namiddagcursus is het vervolg van het beginners-gedeelte. In dit gedeelte gaan we dieper in op het kiezen van kleur en de juiste combinaties, jongensgezichten, gezichtsstructuur, de correcte werkwijze tijdens grime-opdrachten, en het opbouwen van snelheid. Als je de volledige cursus volgt kan je vol vertrouwen zelf aan de slag op grime-opdrachten - veel oefenen is natuurlijk nog steeds nodig!

Onze cursussen zijn vooral gebaseerd op uw eigen creativiteit; net zoals in onze beginners-workshops gaan wij uit van de "theorie" achter kindergrime, zodat u dit later zelf via oefenen kan overbrengen op uw eigen ontwerpen.

De inhoud van de lessen is als volgt;

 • kleurenleer
 • gevorderde technieken
 • jongens- en monstergezichten
 • gezichtsstructuur via het schminken van een schedel
 • opbouwen van snelheid
 • vrije oefening en voorbeelden

De deelnemers schminken op oefenhoofden en op elkaar. Dit deel vindt plaats in de namiddag, van 14u tot 17u. Tijdens het laatste uur van de workshop is er ruimte voor verzoekjes en allerlei vragen.
De prijs per deelnemer voor een volledige dag is €80.

De workshops gaan door te Merelbeke. U ontvangt alle informatie bij inschrijving. De eerstvolgende workshop met openstaande plaatsen gaat door op 15 oktober 2017. Enkel de betaling van het inschrijvingsgeld telt als geldige inschrijving, lees dus onze e-mail, die u ontvangt na het invullen van het onderstaande formulier, aandachtig door als u verzekerd wilt zijn van een plaats.

Als u deze website bezoekt met een smartphone en u wilt inschrijven, stuur ons dan een e-mail met uw volledige naam, de datum dat u wenst deel te nemen en of het voor een halve of volledige dag is, en uw gsm-nummer.


workshops inschrijvingsformulier


Privé Kindergrime Workshops

U kan ook een Spinnekopje vragen voor privé lessen. U bent dan welkom om naar ons thuisadres in Gentbrugge te komen voor een uitgebreide privĂ©les met constante persoonlijke begeleiding. Daar een individuele les over het algemeen veel sneller vooruit gaat dan een groepsles, is het mogelijk om beide niveau‘s te overlopen in één les van ongeveer 4 tot 5 uren.

workshop

De prijs voor deze lessen is €150, alle materiaal voor gebruik tijdens de workshop inbegrepen. Indien u graag met meerdere personen komt, dan is dit zeker ook mogelijk, de andere deelnemer betaald dan €130. Het maximum aantal personen toegelaten voor een privé workshop is vier.

Als u deze website bezoekt met een smartphone en u wilt inschrijven, stuur ons dan een e-mail om verder af te spreken.


workshops inschrijvingsformulier


grime cheetah
schmink tijger
grime Sterrenmasker

Spin-Facts

Klanten

 • ING
 • Scania
 • Stad Aalst
 • Michelin
 • Open VLD
 • Gemeente Merelbeke
 • De Gordel
 • Daikin Europe

Aanbevelingen

 • VZW Strapop
 • Renolit Belgium NV
 • Sofie Keymeulen
 • Gemeente Merelbeke
 • Beatrijs De Grendel
 • Gemeente Hamme

Bekroningen

 • Body-Art
 • Illusion Magazine
 • Snazaroo
ING::ING Running Tours in alle Vlaamse en twee Waalse steden, 2004, 2005
Scania Belgium::Opendeurdag van Scania Belgium, 2008
Stad Aalst::Koopzondagen in de lente en herfst, 2007, 2008, en de Roefeldag 2005, 2006, 2007 en 2008
Michelin::Animatie in de verkoopsstand van Michelin, in het Woluwe Shopping Center 2007
Open VLD::Sinterklaasfeest te Brussel, 2005, 2006, 2007, 2008
Gemeente Merelbeke::Recepties van het Gemeentebestuur, 2008, 2009
De Gordel rond Brussel::Grimestanden te Overijse, Zaventem, Dilbeek, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008
Daikin Europe::Bedrijfsfeest Daikin te Plopsaland, Kerstfeest 2008
VZW Strapop::"Jullie stijgen er ver bovenuit qua professionaliteit en blijven een goede partner."
- Kim Verlinde
Renolit Belgium NV::"Ik wil jullie heel hartelijk bedanken voor jullie bijdrage aan ons tuinfeest. De kinderen waren duidelijk uitgelaten met hun mooi geschilderde snoet. Hun gezichtjes waren echt prachtig!"
- Nathalie Casteleyn
Sofie Keymeulen::"Mijn dochtertje werd reeds verschillende malen door een Spinnekopje in een mooie poezenprinses omgetoverd tijdens de Gentse Feesten. En het resultaat is nog nooit geëvenaard geweest!"
- Sofie Keymeulen
Gemeente Merelbeke::"We zijn enorm tevreden over jullie!"
- Martine Rogiers
Beatrijs De Grendel::"Ik heb jullie al aan veel vrienden voorgesteld en ze waren allemaal heel tevreden."
- mama van Helena
Gemeente Hamme::"Met deze wil ik nogmaals mijn oprechte dank betuigen voor jullie kindergrimestand zaterdag te Hamme ter gelegenheid van ‘Vlaanderen Feest’. Het was echt een zeer groot succes. Ik wil heel speciaal de juffrouw namens de vele kinderen heel hartelijk bedanken die op een super toffe manier de kinderen gegrimeerd heeft! Het was klassewerk!!!"
- Paul Engelbeen
Body-Art::Tweede plaats in de Internationale Facepaint competitie door Fantasy World Wide, op het Body-Art Festival te Putte
Illusion Magazine::Het Engelse vakblad voor face- en bodypainting Illusion Magazine publiceerde in 2008 een artikel over De Spinnekoppen.
Snazaroo::Eervolle vermeldingen in de Snazaroo Internationele competities van 2005, 2006, 2007